Školovanje prije iskustva je vrlo važno. Zašto?

Dajem za mene banalni primjer… Škola trčanja.

Svatko misli da je trčanje obući tenisice (patike) i udri. O ozljedama nitko ne razmišlja, to već zovem iskustvom ali i mogućim neuspjehom. Kako bi sve to izbjegli, postoje profesionalci koji su usput i predavači (treneri), bilo sportski bilo motivacijski i sl.

 

U slučaju prodavača svih proizvoda, obično mislimo da su to trgovci sa trgovačkom školom. Razlikujem školovanog trgovca sa trgovcem koji ima urođene trgovačke manire ili trgovačku crtu. Takav trgovac prodaje “eskimima led”. Za takve ali i školovane trgovce postoji cijelog života usavršavanje, školovanje, prodajne tehnike, prodajni razgovori, alati. Takav trgovac kupcu ponovno prodaje proizvod koji nudi u svojoj paleti.


Druga skupština Prvog udruženja zastupnika u osiguranju ,,ESICHER” održana je 17.12.2015. u prostorijama hotela Hyatt . Predstavljen je projekat za on-line generiranje klijenata zainteresiranih za proizvode osiguranja. Darko Mirković je govorio na temu ,,Važnost edukacije u poboljšanju profesionalnog pristupa klijentu”.