Internet marketing

Što je Internet Marketing?

Kako Prepoznati Pravu Internet Marketing Tvrtku Za Vaš Biznis?

Image by seobandwagon.com

Internet marketing je naziv za aktivnosti kojima je cilj oglašavanje proizvoda i usluga putem digitalnih medija. Među brojnim terminima koje se koriste za ovu vrstu oglašavanja, nalazimo i oglašavanje na internetuweb marketingonline marketingdigitalni marketing, ili pak skraćene nazive i-marketing i eMarketing.

Neovisno o tome koji se termin koristi, radi se o istoj vrsti oglašavanja, i to onoj putem interneta.

Munjevitim rastom digitalnog svijeta proteklih godina, ovaj oblik oglašavanja postao je ne samo opcija, već i temelj uspješne, globalne, marketinške kapanje. Internet marketing je ujedno i sve popularniji način oglašavanja poslovnih subjekata.

Brojna su strategije internet marketinga, a među najvažnijima nalaze se:

 

Optimizacija sadržaja za tražilice (SEO)

optimizacija za web tražilice
SEO (Search Engine Optimization) je kontinuirani postupak poboljšavanja pozicije internetske stranice na web tražilicama, kako bi se ista prikazala na što višem mjestu u rezultatima pretrage te dovela do povećanja vidljivosti i posjećenosti stranice. Optimizacija web stranice obuhvaća istraživanje ključnih riječi, analizu konkurencije, definiranje ciljanih korisnika, optimizaciju internih linkova te odredišnih stranica, lokalni SEO i ostalo, uz korištenje isključivo  tzv. white hat tehnika, tj. uz praćenje Google-ovih smjernica za kreiranje linkova.

 

Content marketing

Što će Nam Content Marketing Donijeti u 2015. Godini?

Image by exacttarget.com

Content marketing ili marketing sadržajem podrazumijeva kreiranje originalnog, relevantnog i korisnog sadržaja, koji će lako privući pozornost kupaca te im na nenametljivi način predstaviti određene proizvode ili usluge. Ovaj oblik marketinga uključe izradu pisanog sadržaja, vođenje bloga, kreiranje elektronskih knjiga (e-books), infografika, online i offline časopisa, te drugih sadržaja kojima je cilj ojačati odnos s čitateljima i promovirati biznis/brand.

 

Marketing društvenih mreža

Temelj integriranog marketinga
Zbog eksplozivnog rasta popularnosti i korištenja društvenih mreža proteklih godina, danas su upravo one jedan od najmoćnijih alata za promociju tvrtke i unaprjeđenje njenog poslovanja na internetu. Kreiranje profila na brojnim i raznolikim društvenim mrežama, poput Facebooka, Twittera, LinkedIn-a G+ mreže, i ostalih, upravljanje istima (community management), te kreiranje pisanog i vizualnog sadržaja za objavu, sve u svrhu branding-a, promocije proizvoda i usluga ili pak poboljšavanja pozicije same web stranice, nalazi se u srži ovog oblika marketinga.

 

Oglašavanje na tražilicama (PPC)

Kako Primijeniti AIDA Model na Google AdWords Kampanju?

Image by chicago-d.com

PPC (pay per click) kampanja je oblik oglašavanja koji uključuje prezentaciju oglasa na prvim stranicama tražilica potencijalnim kupcima koji su zainteresirani za određeni proizvod ili uslugu, a kao što i samo ime kampanje sugerira, oglasi se naplaćuju isključivo po učinku, tj. po ostvarenom kliku. Kod nas se koristi platforma poznata kao Google Adwords i omiljena je kako među lokalnim poduzetnicima koji pokrivaju područje grada ili županije, tako i među poslovnim subjektima koji posluju na nacionalnoj razini.  Ovaj oblik oglašavanja možemo naći na tražilicama, portalima te raznim društvenim mrežama, a omogućuje precizno ciljanje publike, selektivno oglašavanje ovisno o lokaciji, praćenje učinka kampanje te broje druge pogodnosti.

 

E-mail marketing

5 Razloga Zbog Kojih Bi Vaš Biznis Trebao Koristiti E-mail Marketing

Image by marketing-for-business.com

E-mail marketing je dinamična marketinška platforma koja uključuje slanje poruka na e-mail adresu korisnika koji su se unaprijed predbilježili na listu primatelja. Radi se o jednom od najjednostavnijih oblika promocije, koji se sastoji od izgradnje liste pretplatnika i kreiranja tzv. newslettera sa sadržajem koji bi ih mogao zainteresirati te slanjem istog u njihove elektronske sandučiće. E-mail marketing koristan je kanal za promociju proizvoda i usluga te povećavanje svijesti korisnika o određenom brandu.

Prednosti internet marketinga:

 • sve popularniji oblik marketinga danas
 • niži troškovi oglašavanja i promocije u odnosu na tradicionalne medije
 • mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina
 • globalni doseg marketinške kampanje
 • stalno oglašavanje (24 sata na dan, 7 dana u tjednu)
 • široki spektar korisnika koji su izloženi kampanji
 • praćenje učinka i rezultata kampanje u stvarnom vremenu
 • mogućnost promjene ili prekida kampanje u bilo kojem trenutku
 • brza vidljivost rezultata
 • lako mjerljiv povrat investicije
 • stalno poboljšanje putem novih trendova
 • trenutno najučinkovitiji oblik oglašavanja na svijetu

Izvor: By  Leave a Comment

Ime i prezime

www.esicher.com

http://www.esicher.com

Tko se može registrirati? Zastupnici iz osiguravajćih društava, društva za zastupanje u osiguranju, agencije za zastupanje u osiguranju, osiguravajuća društva.

ESICHER VERSICHERUNG

Registriraj se besplatno!

Predaj oglas na www.esicher.com kako bi te klijenti lakše pronašli.

Dobivaš vlastitu internet stranicu www.tvojeime.com ili www.tvojaagencija.com, implementiramo cijelokupnu ONLINE platformu na tvoju domenu. ONLINE prodaja ti omogućuje potpuni prodajni proces bez kontakta sa klijentom, evidencija, automatizirana naplata, uključivanje prodajne mreže…i još puno toga.

Uvjeti korištenja

Zaštita privatnosti korisnika

Esicher Group - All Rights Reserved