MPD TEHNOLOGY

Insurance transformation (IT) uz pomoć MPD tehnologije

Promicanje novih tehnologija u radu zastupnika u osiguranju u svrhe poboljšanja prodaje proizvoda tema je o kojoj se u zadnje vrijeme puno pri- ča i pridaje joj se velika važnost. To više nije budućnost, to je sadašnjost i dobar dio prošlosti. “Digitalnu platformu koristim od 2004. godine, a već 2007. godina je donijela eksplozivan rast u prodaji osiguranja. Moju strast i ozbiljnost u poslu prepoznalo je 12.000 klijenata i 150.000 registriranih korisnika, a do ove vrtoglave brojke došao samo u samo dvije godine, a da nisam gubio vrijeme u pronalasku klijenata, naročito nezainteresiranih.
Štoviše, stotine zainteresiranih klijenata ugovaraju životno osiguranje uz storno manji od 10 posto vlastite produkcije”, govori o iskustvu korištenja digitalne strategije Robert Strahinić, osnivač i autor inovacija digitalne prodaje i prodajne tehnologije s 13 godina online iskustva u osiguranju u direktoj prodaji, osnivač i projektant MPD (Multiplic direct) sustava.

Prednost ove metode prodaje jest da ste u interakciji s ozbiljnim klijentima. Preko interneta je moguće ponuditi korisniku široku lepezu proizvoda s neograni- čenim dosegom, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, bez pretjeranih troš- kova. Pritom se štedi dragocjeno vrijeme.

Ako govorimo o osiguraniku, pravi je primjer osiguranik koji živi u Australiji, kuću ima na Mediteranu koju želi osigurati. To je vrlo lako odradio putem interneta iz svoga toploga doma u Australiji bez dodatnog trošenja vremena i nala- ženja agenta. Organski rast uz MDP sustav “Osobno sam postigao 0,3 posto udjela na hrv. tržištu u razdoblju od 2007. do 2011. godine, što u brojkama iznosi 12.000 klijenata. Od primjene ovoga sustava očekujem startnu brojku od 3 posto udjela na EU tržištu (EU broji 500.000.000 stanovnika). U idućih deset godina očekujem nominalni internetski rast u svijetu osiguranja na 30 posto, što znači da bi 150 milijuna korisnika ugovaralo osiguranje „ Svaki početnik u osiguranju,agent u osiguranju, zastupnik u osiguranju najednostavan način može odmah započeti prodaju osiguranja preko eSicheraplikacije uz MPD tehnologiju online.

Računam na korisnike koji imaju e-bankarstvo. Digitalizacija poslovanja širi se poput tsunamija, te dajem odgovore na nove izazove. Ova metoda je testirana na hrv. tržištu još 2004. godine, a 2006. uslijedila je eksplozivna prodaja osiguranja, što jamči siguran rast. Prepoznao sam jugoistočno tržište na kojoj premija životnog osiguranja raste te će znatno porasti u idućih pet do sedam godina zahvaljuju- ći novoj tehnologiji i pristupu prodaji sa zagarantiranim uspjehom uz MPD sistem.

Pomoću navedenih alata, tržište osiguranja bi moglo naglo porasti jer imam odgovore na nove izazove i zahtjeve klijenata koji su obećavajući. Uz optimizaciju, SEO, module za prodaju, interaktivnu komunikaciju sa klijentima u real timeu, posvetio sam se organskoj posjećenosti internetske prodaje kako bi se izbjegli veliki troškovi i ulaganja u marketing, a to je upravo zarada koja je omogućena uz pametni MPD software. Već više od deset godina zajedno sa svojim kolegama i partnerima pratim internetske pretraživače (npr.Google, Yahoo i dr..), njihove trendove i algoritme koji se konstantno mijenjaju. To je jedan od zahtjevnijih i ozbiljnijih poslova koji donosi profit. Kome je namijenjen MPD sustav? MPD sustav (MultiplicDirect) zapravo je tronožac između osiguratelja, posrednika i zastupnika te klijenta. Na prvoj međunarodnoj konferenciji za životna osiguranja 42 posto ispitanika odgovorilo je da će internetski kanal donijeti najveći rast, vlastita prodajna mreža osiguravajućih dru- štava 25 posto, agencije za zastupanje u osiguranju 25 posto i bankoosiguranje 8 posto. Intencija je da se do 2020. godine MPD sustav implementira u agencije i osiguravajuća društva i druge prodajne kanale. Ove godine će već neke agencije i osiguravajuća društva postati vlasnici licence i zbrajati prve rezultate, kao i zabilježiti znatan rast. Briga o portfelju, klijentu i premiji Za prodavače je postavljen novi izazov, a to su online korisnici. Kad agent stvori zavidan portfelj, slijedi novi moment, njega portfelja i novi planovi.

Mnogi prodavači se suočavaju s tim fenomenom. MPD sustav brani planove prodavača u osiguranju koja su sve veća i nedostižnija bez digitalne prodaje, a MPD sistem već ima odgovore i na ta pitanja koja popomažu prodavačima, a samim time i osiguravatelju. Više na linku www.multiplicdirect.com/IT

Registriraj se BESPLATNO!

ESICHER.COM je interaktivna aplikacija za sve agente u osiguranju, isprobaj i ti! 

ESICHER.COM je besplatna aplikacija sa MPD tehnologijom koja povezuje agente u osiguranju sa klijentima, stvara nove i brine o postojećim klijentima (njega portfelja), prilagođena svakom osiguravajućem društvu. Potpuna kontrola klijenata i komunikacija preko svojeg vlastitog profila.

Klijent kontrolira svoju premiju sve što ima osigurano kod raznih osiguravatelja na jednom mjestu.Ugovara osiguranje-online preko tvoje šifre. Uvijek je pravodobno informiran.
MPD technology

Sigurnost:

 

 

Ime i prezime

www.esicher.com

Tko se može registrirati? Zastupnici iz osiguravajćih društava, društva za zastupanje u osiguranju, agencije za zastupanje u osiguranju, osiguravajuća društva.

ESICHER VERSICHERUNG

Registriraj se besplatno!

Predaj oglas na www.esicher.com kako bi te klijenti lakše pronašli.

Dobivaš vlastitu internet stranicu www.tvojeime.com ili www.tvojaagencija.com, implementiramo cijelokupnu ONLINE platformu na tvoju domenu. ONLINE prodaja ti omogućuje potpuni prodajni proces bez kontakta sa klijentom, evidencija, automatizirana naplata, uključivanje prodajne mreže…i još puno toga.

Uvjeti korištenja

Zaštita privatnosti korisnika

Esicher Group - All Rights Reserved