MPD TEHNOLOGY

Insurance transformation (IT) uz pomoć MPD tehnologije

Promicanje novih tehnologija u radu zastupnika u osiguranju u svrhe poboljšanja prodaje proizvoda tema je o kojoj se u zadnje vrijeme puno pri- ča i pridaje joj se velika važnost. To više nije budućnost, to je sadašnjost i dobar dio prošlosti. “Digitalnu platformu koristim od 2004. godine, a već 2007. godina je donijela eksplozivan rast u prodaji osiguranja. Moju strast i ozbiljnost u poslu prepoznalo je 12.000 klijenata i 150.000 registriranih korisnika, a do ove vrtoglave brojke došao samo u samo dvije godine, a da nisam gubio vrijeme u pronalasku klijenata, naročito nezainteresiranih.
Štoviše, stotine zainteresiranih klijenata ugovaraju životno osiguranje uz storno manji od 10 posto vlastite produkcije”, govori o iskustvu korištenja digitalne strategije Robert Strahinić, osnivač i autor inovacija digitalne prodaje i prodajne tehnologije s 13 godina online iskustva u osiguranju u direktoj prodaji, osnivač i projektant MPD (Multiplic direct) sustava.

Prednost ove metode prodaje jest da ste u interakciji s ozbiljnim klijentima. Preko interneta je moguće ponuditi korisniku široku lepezu proizvoda s neograni- čenim dosegom, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, bez pretjeranih troš- kova. Pritom se štedi dragocjeno vrijeme.

Ako govorimo o osiguraniku, pravi je primjer osiguranik koji živi u Australiji, kuću ima na Mediteranu koju želi osigurati. To je vrlo lako odradio putem interneta iz svoga toploga doma u Australiji bez dodatnog trošenja vremena i nala- ženja agenta. Organski rast uz MDP sustav “Osobno sam postigao 0,3 posto udjela na hrv. tržištu u razdoblju od 2007. do 2011. godine, što u brojkama iznosi 12.000 klijenata. Od primjene ovoga sustava očekujem startnu brojku od 3 posto udjela na EU tržištu (EU broji 500.000.000 stanovnika). U idućih deset godina očekujem nominalni internetski rast u svijetu osiguranja na 30 posto, što znači da bi 150 milijuna korisnika ugovaralo osiguranje „ Svaki početnik u osiguranju,agent u osiguranju, zastupnik u osiguranju najednostavan način može odmah započeti prodaju osiguranja preko eSicheraplikacije uz MPD tehnologiju online.

Računam na korisnike koji imaju e-bankarstvo. Digitalizacija poslovanja širi se poput tsunamija, te dajem odgovore na nove izazove. Ova metoda je testirana na hrv. tržištu još 2004. godine, a 2006. uslijedila je eksplozivna prodaja osiguranja, što jamči siguran rast. Prepoznao sam jugoistočno tržište na kojoj premija životnog osiguranja raste te će znatno porasti u idućih pet do sedam godina zahvaljuju- ći novoj tehnologiji i pristupu prodaji sa zagarantiranim uspjehom uz MPD sistem.

Pomoću navedenih alata, tržište osiguranja bi moglo naglo porasti jer imam odgovore na nove izazove i zahtjeve klijenata koji su obećavajući. Uz optimizaciju, SEO, module za prodaju, interaktivnu komunikaciju sa klijentima u real timeu, posvetio sam se organskoj posjećenosti internetske prodaje kako bi se izbjegli veliki troškovi i ulaganja u marketing, a to je upravo zarada koja je omogućena uz pametni MPD software. Već više od deset godina zajedno sa svojim kolegama i partnerima pratim internetske pretraživače (npr.Google, Yahoo i dr..), njihove trendove i algoritme koji se konstantno mijenjaju. To je jedan od zahtjevnijih i ozbiljnijih poslova koji donosi profit. Kome je namijenjen MPD sustav? MPD sustav (MultiplicDirect) zapravo je tronožac između osiguratelja, posrednika i zastupnika te klijenta. Na prvoj međunarodnoj konferenciji za životna osiguranja 42 posto ispitanika odgovorilo je da će internetski kanal donijeti najveći rast, vlastita prodajna mreža osiguravajućih dru- štava 25 posto, agencije za zastupanje u osiguranju 25 posto i bankoosiguranje 8 posto. Intencija je da se do 2020. godine MPD sustav implementira u agencije i osiguravajuća društva i druge prodajne kanale. Ove godine će već neke agencije i osiguravajuća društva postati vlasnici licence i zbrajati prve rezultate, kao i zabilježiti znatan rast. Briga o portfelju, klijentu i premiji Za prodavače je postavljen novi izazov, a to su online korisnici. Kad agent stvori zavidan portfelj, slijedi novi moment, njega portfelja i novi planovi.

Mnogi prodavači se suočavaju s tim fenomenom. MPD sustav brani planove prodavača u osiguranju koja su sve veća i nedostižnija bez digitalne prodaje, a MPD sistem već ima odgovore i na ta pitanja koja popomažu prodavačima, a samim time i osiguravatelju. Više na linku www.multiplicdirect.com/IT

Registriraj se BESPLATNO!

ESICHER.COM je interaktivna aplikacija za sve agente u osiguranju, isprobaj i ti! 

ESICHER.COM je besplatna aplikacija sa MPD tehnologijom koja povezuje agente u osiguranju sa klijentima, stvara nove i brine o postojećim klijentima (njega portfelja), prilagođena svakom osiguravajućem društvu. Potpuna kontrola klijenata i komunikacija preko svojeg vlastitog profila.

Klijent kontrolira svoju premiju sve što ima osigurano kod raznih osiguravatelja na jednom mjestu.Ugovara osiguranje-online preko tvoje šifre. Uvijek je pravodobno informiran.
MPD technology

Sigurnost:

 

 

Esicher Group - All Rights Reserved